Saturday, 13 August 2011

patut ke tak patut??

dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani..

pernah tak ada benda dalam hidup korang,yang korang rasa benda tu patut,benda ni tak patut. Pernah tak??Dalam hidup aku,ade..dalam hidup korang,aku tak tau la.Sebab tu hidup korang,bukan hidup aku.

Anda pernah pergi sekolah?(ape punye soalan la aku ni).Pernah tak alami semua benda ni??
Entry kali ni aku nak share sikit pasal..emm,pasal ape eh??entah la...


1) KORANG RASA PATUT KE CIKGU-CIKGU ROTAN ANAK MURID YANG TAK SIAP KERJA SEKOLAH??
-bagi aku tersangat-sangatlah tak patut.Ye la,tak siap kerja sekolah..biasa la tu kan?(kepada sesiapa yang bergelar cikgu yang telah masuk blog ni,sila keluar dengan segera).


2) KORANG RASA PATUT TAK PENGETUA DATANG LEWAT KE SEKOLAH??
-bagi aku patut la..ye la..nama pon pengetua,PENGETUA..mesti la datang lambat ke sekolah.Golongan tua-tua nih,memang bawak kete terrsaaannngggattt lah berhati-hati. Cuba korang bayangkan wajah pengetua korang time bawak kete. Macam tak de persaan kan?? hehe.. ^_^


3)KORANG RASA PATUT TAK PAK GUARD TIDUR DALAM BILIK DIA??
-setiap hari aku pergi sekolah,mesti aku nampak pak guard tidooo dalam bilik kebal dia tuh. Tak caye??meh datang sekolah aku.Patot tak??AKu rasa patot.Hehehe,
Haisssh,kalau ade yang datang nak tembak pengetua, aku rasa orang yang nak tembak tu senang-senang je boleh masuk sekolah aku tuh. pak guard,pak guard..kesian pak guard kan?ye la,keje siang malam,mesti penat...takpe,aku izinkan pak guard sekolah aku tido.Tido la lame mane pon yang pak guard nak..tido,tido.


4) KORANG RASA PATUT TAK TAUKE KANTIN JUAL MAKANAN MAHAL-MAHAL??
Ohh..tak patot,tak patot.Yang ni aku memang tak setuju. Harga makanan kat kantin sekolah aku tuh..punyelah mahal.Aduhh,ye la,aku ni pegi sekolah bawak RM* saja.Korang bayang la kan, nak makan pae dengan RM* tu??hmmm,nasi satu pinggan dah * inggit..tapi takpe,aku selalu bawak bekal pi sekolah.Korang contohilah aku,makanan bekal lagi elok daripada makanan kat kantin.Lebih terjamin kebersihannya. :)


5) KORANG RASA PATUT TAK KALAU PERHIMPUNAN PAGI GPK or PENGETUA BERI CERAMAH LAME-LAME??
sesuai kan gambar ni??hehe :)

Yang ni aku rasa memang patot,sebab bile pengetua or GPK ni berucap,diorang suke cakap panjang-panjang..so,bila diorang dah start membebel,diorang akan ambik masa yang lama.Ni satu kelebihan untuk student yang tak nak belajar awal-awal pagi.Hahaha,,biar pon terpaksa berdiri hampir satu jam lebih.. aku tak kesah.(Ni lah antara contoh pelajar yang tak de mase depan.) 8)


ok lah,nak out..bosan la pulak taip panjang-panjang nih.

nota buat hati: dah 13 hari kita berpuasa..cepat nyer masa berlalu.

p:/: siap segala tugasan untuk besok..yeeehaaa!! alhamdulillah. Buat dr.lurve yang tolong aku tadi
(dia tolong kasi nama ngan lagu jeee) mekasih banyak-banyak.Lain kali tolong lagi yeeee. :)

No comments: