Sunday, 11 September 2011

Why we never learnt??

dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI..

Alhamdulillah,Alhamdulillah..Alhamdulillah..betapa aku masih bersyukur kerana masih diberi peluang dan ruang untuk bernafas di bumi ini.Betapa aku bersyukur kerana masih dikurniakan insan-insan yang begitu mengambil beratakan diri ini.ALHAMDULILLAH...


Okeh..straight to the point.Lagi emosi aku tak stabil.Sebab apa?Sebabnyer.....................AKU TAK SUKA ORANG YANG BUAT KERJA SAMBIL LEWA!PAHAM TAK?!
huhuhuhuhu,tertekan betol la.Kerja yang sepatutnya diselesaikan oleh 8 KEPALA tetapi hanya 1 KEPALA je yang berfungsi,yang bergerak ke sana ke mari,alamatnya memang tak jalan la kerja tu.
Adoyai..jambori dah dekat.Semua kerja aku kena buat.APE ni?????

Tolong lah,kalau setakat aku join satu program je bulan ni takpe la.Ni,banyak program yang aku join tau tak?Aku bukan nak sangat join,tapi dah JPN tu kemarok sangat nak letak nama aku,nak buat macam.....sekarang ni aku rasa macam nak baling je semua barang dalam bilik aku nih.

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'( Tak perlu la aku mention nama sorang-sorang dalam ni.Seriously aku cakap,aku memang tak suka buat kerja berkumpulan.Tau kenapa?Sebab bila buat kerja berkumpulan,macam ni lah jadinya.Masing-masing lepas tangan.

Program ni bukan nyer untuk wakil kelas,wakil sekolah or wakil daerah.Tapi, untuk wakil negeri. Paham tak?Wakil negeri ke peringkat kebangsaan nanti.Kalau buat main-main, macam mana nak menang?Aku memang tak suka la orang yang suka ambik mudah bila buat satu-satu kerja.Langsung tak ada rasa bertanggungjawab.NO CIVILIZATION!

COME ON LAAAAAAAAAAAAA,korang semua orang bijak pandai,tapi attitude korang punyelah hampeh. Eh,orang tak pandang la kalau setakat mana pon korang bijak,tapi kalau macam ni la cara korang,honestly aku lagi tabik kat budak kelas paling hujung tu.Pi jalan la ngan kecerdikan korang tuh.Dengan attitude korang yang macam ni,tak kan ke mana la korang nih.Tak caye?tengok je la,tunggu je la.sebab tu title entry aku kali nih,aku tulis "ATTITUDE IS EVERYTHING". Sikap adalah segalanya.

For your information,bila aku dah terlibat dengan satu-satu program,aku akan buat yang terbaik. Kemenangan bukan agenda utama,tapi kepuasan serta kualiti yang aku utamakan.Betulkan perkataan "cerewet" yang selalu korang cakap kat aku tuh kepada "profecionist". AKU AMAT MEMENTINGKAN KETELITIAN.

Tak percaya?Try me!!Aku open je bila orang kritik or komen apa yang aku buat.Aku akan nilai balik.Tapi yang aku bengang sangat nih,korang tak buat kerja,pastu sedap-sedap mulut mak bapak korang je nak komen tu komen ni kan?APE HAL KORANG NIH?NAK AKU HANTAR PERGI HOSPITAL BAHAGIA?

Pleaselah,cuba korang tengok orang Jepun.Macam mana diorang buat kerja?Korang tau tak,tukang sapu kat Jepun tuh,tak kan sapu kat tempat lain selagi dia rasa tak bersih.Cuba korang tengok ketelitian dioang.Tu baru tukang sapu.Belom lagi engineer ke hape ke kan?
WHY WE NEVER LEARNT??? =.=


OKEH..TU JE,sekian~

mood;masih di tahap bengang =.=

P/S:suka betol aku baca entry orang yang excited baru balik ke kampus masing-masing.Menambahkan lagi semangat aku tuk belajar rajin-rajin.Impian untuk jejakkan kaki ke universiti makin tinggi menggunung=)

nota buat hati::I'm wearing a smile,but it still painfull inside.

No comments: