Wednesday, 30 November 2011

revolusi artis korea di dalam kelasku.

dengan nama ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI..

tengok tajuk pon dah tahu kan?oh..kenapa peminat-peminat artis korea yang awal-awal lagi dah terasa dengan tajuk entry aku kali nih,silalah keluar cepat-cepat=D

okeyh..untuk pengetahuan semua,aku memang tak minat ngan artis,lagu or drama dari negara Korea tuh.Entah,bukan nak perlekehkan,tapi aku pelik la tengok sesetengah*err,aku rasa 1 malaysia ni dah kot yang fanatik ngan artis korea*
Dalam kelas aku,masyaALLAH,ramai nyer yang minat ngan artis korea*___*

Ada tuh,siap hafal lagu lagi.Ada jugak yang tukar nama yang jadi nama korea.ada jugak yang tulis atas meja belaja diorang ngan tulisan-tulisan korea yang entah pape.Ada jugak yang berangan penah duk korea sebab cakap bahasa korea.

Ni antara personal opinion aku tentang keburukan yang korang akan dapat kalau korang nih fanatik sangat ngan artis korea.

1) apelah yang korang dapat dengan simpan gambar-gambar artis korea lelaki yang korang kata hensem tuh?korang dapat ape?ce kabo..dapat ilham nak jawab exam??

heh,kemon lah..please back to real life.Korang pujalah tinggi melangit pon artis-artis korea tuh tak kan pernah tahu pon.Bahkan kewujudan korang pon diorang tak tahu..so??korang buat apa ni??RUGI la weyh..haiss,baik korang simpan nota kimia ke,bio ke,fizik ke..ade jugak pekdah kan?

2)ape kejadah nyer korang hafal lagu korea?

adehh..dunia-dunia.Haiisshh..tak faham aku.Korang hafal lagu korea,pastu buat konsert free dalam kelas kasi satu sekolah dengar.Buat perkara yang langsung tak de pekdah.MERUGIKAN!

3)korang sedar tak yang korang sebenarnya habiskan duit mak bapak korang?

berdasarkan pemerhatian aku,ada jugak yang tiap-tiap bulan tak miss beli majalah korea.
Haih la..membazir je.Baik beli pen.Ade jugak pekdah..kan??

4)berkenaan yang suka sangat tukar nama jadi nama korea.

erkk???adoyai..asal tak mintak je permohonan tukar kewarganegaraan? tukar ic la mintak jadi rakyat korea. Elok-elok mak ayah korang bagi nama,senang-senang je korang tukar. Korang tahu ke apa maksud nama yang korang tukar tuh? Entah elok ke,tak elok ke..haissh.

5)yang pasti,membazir masa!
betul tak apa yang aku cakap?korang tengok cite korea berjam-jam.Cuba korang exchange masa korang tengok tv tu dengan buat keje rumah ke,baca buku ke,ape ke..kan?silap-silap solat pon boleh miss gara-gara ngadap mamat korea yang korang kata nsome teramat tuh.

ok dah la..letih taip-taip banyak-banyak.

aku bukan nyer apa,cuma pelik dengan ketaksuban korang untuk sesuatu benda yang langsung aka rasa ak bagi faedah walaupun sebesar zarah.OK,katakan korang kata ada faedah,tell me..apa faedahnya?dapat belajar bahasa asing?
heh..come on lah,back to reality,bahasa melayu pon tak boleh nak dapat A+,jangan berangan lah nak belaja bahasa asing.Baik korang belaja bahasa arab,bahasa syurga,lagi elok,kan?tepuk dada tanya iman lah.

sekian~

nota jari hantu:
dalam perancangan nak buat friends gathering..harap segalanya dipermudahkan,amin =)

2 comments:

Che Ira said...

Assalamualaikum....n ahneoghaseyo....Ook lagi dari tngk cite omputeh yg x senonoh 2,kalo psal exam ok je,bleh dpt ilham ape?kite mesti study hard klau nak ke luar negara,tngk muke dorang pon dah bley buat kte study hard sbab nak ke luar negara(untk org yg rajin je la)aq pon mnt jugak kpop ni,tp bukan yg wat plastic surgery la cause dorg tu gedik nak mampos(sesetengah bukan semua),klau psal blaja bahasa korea ape la sangat,menimba ilmu bukan dosa,,,,,,kan?setiap orang ade minat dia tersendiri,biarlah dia,bukan kite kluar kan duit pun kan,tp x eloklah klau lupe allah swt dan bangsa sendiri!!!yang tu boleh la kite nak mrh2!.aq pon mrh aaa,smpai lupee yg kite ni MELAYU!<3CINTAKAN NEGARA SENDIRI DULU,jngn marah aaaa....terima kasih.....assalamualaikum!;-)

Che Ira said...

Assalamualaikum....n ahneoghaseyo....Ook lagi dari tngk cite omputeh yg x senonoh 2,kalo psal exam ok je,bleh dpt ilham ape?kite mesti study hard klau nak ke luar negara,tngk muke dorang pon dah bley buat kte study hard sbab nak ke luar negara(untk org yg rajin je la)aq pon mnt jugak kpop ni,tp bukan yg wat plastic surgery la cause dorg tu gedik nak mampos(sesetengah bukan semua),klau psal blaja bahasa korea ape la sangat,menimba ilmu bukan dosa,,,,,,kan?setiap orang ade minat dia tersendiri,biarlah dia,bukan kite kluar kan duit pun kan,tp x eloklah klau lupe allah swt dan bangsa sendiri!!!yang tu boleh la kite nak mrh2!.aq pon mrh aaa,smpai lupee yg kite ni MELAYU!<3CINTAKAN NEGARA SENDIRI DULU,jngn marah aaaa....terima kasih.....assalamualaikum!;-)