Thursday, 15 December 2011

gambar dalam entry..penting ke??

dengan nama ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI.

wahh..seharian aku mengadap nota PAI hari ni.Mata sies mengantuk nih.Adehh =.=
So,behenti jap,ambik rehat..aku blogging!haha,simple kan? *sies melalut*

K,entry kali ni,aku terfikir pasal gambar dalam entry.Hmmmm..penting ke?
Yup,bagi aku sangat penting.Sebab bila entry kita ada gambar,tak lah orang mengantuk nak baca.

Bila entry kita ada gambar...
1)readers tak kan mudah rasa bosan dan akan baca entry kita tu sampai habis.
2)readers akan lebih memahami entry kita tu.Ok,katakan,entry kita entry yang sedih-sedih.Kita letak la gambar tengah menangis ke,atau apa saja yang menunjukkan kita sememangnya sedang bersedih.Mesti readers akan lebih memahami dan kemungkinan entry kita akan sampai ke lubuk perasaan readers.. =)
3)Entry kita akan jadi hidup.Maksudnya,dengan adanya gambar-gambar yang sesuai dengan isi, entry kita kan jadi lebih menarik..kan?? =)
4)Bila enrty kita ada gambar,tak de lah readers awal-awal lagi out dari blog kita..kan?
5)Kadang-kadang,walaupun entry kita tak de lah best sangat,tapi disebabkan adanya gambar-gambar menarik,entry kita jadi best.. ;)

Tapi,satu la nasihat aku untuk korang.Kalau nak letak gambar tu,biarlah yang sesuai.Jangan kita cerita pasal lembu kita pi letak gambar kambing.Memang ngok la korang kan?
Kita mestilah sentiasa berusaha untuk menarik lebih ramai readers blog kita.Dan dengan letak gambar ni lah salah satu caranya.Bagi aku la,bagi korang tak tau la kan.Sebab aku suka baca entry orang yang ada gambar=)

nota jari hantu:
dah nak waktu maghrib la.. =)

6 comments:

Scha Aye Jay .. said...

i do love to put pics in entry

al_hakim said...

betul,betul dan betul..

Pendamba Mawar said...

setuju tu..PM pun tgok entri gak

:: SI TEMBAM :: said...

stuju sgt~~

Fendy said...

memberi mood nak baca kalau entri ada gambar....

nasha sanza said...

hehe..betul2.owg suka gambar dari entry..