Sunday, 11 December 2011

Lagu dalam blog..sesuai ke tak sesuai?

dengan nama ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI..

Assalamualaikum..

wahh,awal aku update hari ni,pukul 7 pagi dah ngadap lappy.Satu pencapaian yang bagus! =D

Ok,dah tengok tajuK? *mestilah dah tengok..ape punye soalan la*

Lagu dalam blog..
Korang ada dengar lagu tak dalam blog aku?Ada?Eh,telinga korang ada problem la..aku tak letak lagu pon dalam blog aku *___*

Masa awal aku start blogging dulu,aku letak la jugak lagu dalam blog aku nih.Macam-macam lagu aku letak,kejap lagu melayu la,lagu omputeh la,lagu pak arab je aku tak letak,haha =P.
Time blogwalking,aku suka sangat dengar lagu orang.Best,entry dalam sesuatu blog tu sesuai je ngan lagu yang diorang letak.Tapi ada jugak lagu yang entah pape.

Ye la,katakan korang cite happy-happy dalam entry korang,tapi lagu jiwang.Sesuai tak?Tak kan?Bagi aku la..Time korang cite sedih-sedih,lagu dalam blog korang pulak lagu rock =.= memang tak sesuai la kan?

Aku tak letak lagu sebab aku tau yang entry-entry aku nih,tak konsisten statusnya. Haaaa, maksudnya aku tak tau time bila aku nak sedih,time bila aku nak happy.

Pernah aku baca satu blog ni,walaupun tak de lagu,tapi entry dia tetap dapat menyentuh hati aku. Bila entry tu ikhlas dari hati,tak perlu lagu pun dah boleh buat orang menangis.
Sama jugak dengan entry yang happy-go-lucky tu,tak perlu lagu pon kita rasa yang blogger tu memang tengah happy. So,conclusion di sini ialah,semuanya berbalik pada cara penyampaian kita=)

Tapi kebanyakan blog yang aku jumpa,banyak yang ada lagu.Well,it's up to you.I just give my opinion. Aku pon masih baru lagi dalam dunia blogging nih.Tengok,follower pon baru 70 lebih..
Bagi aku la,lagu tu sebenarnya penting,sebab nak menghidupkan mood orang yang baca blog korang. Tapi nasihat aku,letak la lagu yang sesuai,jangan letak lagu yang korang rasa telinga korang je sedap dengar.


Dan,kalau boleh la,letak la lagu melayu,tak pon habis-habis letak lagu omputeh. Dalam malaysia ni kan,2 bahasa tu yang kita biasa dengar kan?
Tak payah la letak lagu bahasa korea*fanantik korea?maaf..hehe =D* ye la,cuba korang bayangkan yang korang masuk satu blog,tetibe korang dengar lagu dalam blog tu lagu bahasa Tamil,apa yang korang rasa?Konfomlah korang tak faham kan?samalah jugak bila dengar logu korea,orang tak paham..

Hmmmm,tu semua pendapat aku.Setuju ke tak setuju ke,aku tak kesah,ok? ;)

sekian aku membebel di pagi yang mendung nih*tunggu nak ujan je*

nota jari hantu:
mata dah ngantuk balik la..nak sambung tido ke tak nak??hahaha.. =D

7 comments:

Lelaki Ini said...

sgt2 tak suka masuk blog yg ada lagu..
kita bukan masuk blog dia nak dgr lagu..
adeyh2!

aliah supaiman said...

best la kalo ade lagu...best banget deh...hehehe

khadijah nadiah said...

lelaki ini:hehehe..samala,tak suka ada lagu =D

aliah:best?hee=D bergantung pada persepsi masing-masing:)

Nelly The Strange said...

nelly suka letak lagu ikut situasi . :)

khadijah nadiah said...

nelly,ok la tu,tak la kita dengar lagu macam pelik je kan ngan entry kita=)

ira shera said...

ira suka letak lagu.. tapi x suka blog yang lagu ntah pape.. rock kapak.. atau yg spesies2 rock.. sakit telinga.. last tekan (x) je la kalau dah x tahan sgt.. :P

Miss Purple Ungu said...

penat la klu bukak 10 blog skaligus pastu tpaksa dgr lagu mcm2
dh la x leh nak stop huhuhu :(